Kasteel Jehay

Kasteel Jehay Kasteel Jehay Kasteel Jehay Kasteel Jehay

Geleide bezoeken

Jehay: een prestigieuze collectie

Jehay: een prestigieuze collectie - Province de Liège ©

Drie tentoonstellingszalen geven de bezoekers een goed overzicht van de prestigieuze provinciale collectie van het Château de Jehay.

De eerste tentoonstelling "Het Curiositeitenkabinet van Jehay" geeft de typische sfeer van de curiositeitenkabinetten van vroeger, de voorlopers van de huidige musea. Deze tentoonstelling geeft een inkijkje in de persoonlijkheid van graaf Guy van den Steen van Jehay, de laatste bewoner van het kasteel en verwoed kunstverzamelaar.

De tweede, “(Extra)gewone vogels”, vertelt verhalen over een verandering van perspectief op wezens die zowel fascinerend als vertrouwd zijn: vogels. Door de geschiedenis heen zijn ze het onderwerp geweest van legendes en mythen, maar ze zijn ook opgejaagd, bestudeerd en verzameld. Ze worden nu bedreigd door de gevolgen van menselijke activiteiten. Het is dringend nodig om ze met een frisse blik te bekijken, nieuwe verhalen te vertellen, ze weer (buiten)gewoon te maken!

En de derde, "Amazing Paintings!", presenteert achter de gordijnen, in een intieme en warme ruimte, een selectie van de meest verbazingwekkende schilderijen uit de collectie van Château de Jehay. Luikse Renaissance, de Nederlandse Gouden Eeuw en de Italiaanse Barok, portretten, stillevens en historieschilderkunst, dit zijn de belangrijkste podia en essentiële genres in de kunstgeschiedenis die worden opgeroepen door fascinerende werken, met paden en soms ongelooflijke verhalen.

Praktische gegevens:

Bestaat uit: een bezoek met gids aan de drie tentoonstellingen + gratis toegang tot de tuinen

Beschikbaar: het hele jaar

Duur van het bezoek: 1.15 u

Tijden: overeen te komen bij de inschrijving

Prijzen: 4 euro per persoon + Forfait van 25 euro voor de gids

Maximaal 20 personen per gids

Gegevens:

Château de Jehay

Rue du Parc, 1 / 4540 Amay

Tel: +32(0)4 279 44 00 / info@chateaujehay.be

Reserveringen:

U dient uw aanvraag 10 dagen voor de dag van uw bezoek bij ons in te dienen.

Zodra wij uw reservering hebben ontvangen, sturen wij per post een bevestiging naar het adres van de instelling of naar de verantwoordelijke van de groep.

Parkeergelegenheid voor bussen aanwezig.

De tour is beschikbaar in FR, NL, DE en EN.

Download het inschrijfformulier hier!