www.EUR.Friends

www.EUR.Friendswww.EUR.Friendswww.EUR.Friendswww.EUR.Friends
Het Belang van Limburg/Hyperlokaal: West - 02 Nov. 2018

Leerlingen Spectrumcollege werken twee weken over taalgrens
partager sur Google+ partager sur Facebook   Publié le 09-11-2018

Dit project, waarin onder meer de hogeschool PXL en de UHasselt hun krachten bundelen, wil leerlingen uit het technisch en beroepsonderwijs stimuleren om stage te lopen bij onze anderstalige buren.

Het Belang van Limburg/Hyperlokaal: West - 02 Nov. 2018

Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, creativiteit, zelfredzaamheid, assertiviteit en doorzettingsvermogen… Met het oog op het ontwikkelen van deze vaardigheden stapte Spectrumcollege Campus Lummen, als één van de eerste scholen in Limburg, in het euregionale project ‘EURfriends'. Dit project, waarin onder meer de hogeschool PXL en de UHasselt hun krachten bundelen, wil leerlingen uit het technisch en beroepsonderwijs stimuleren om stage te lopen bij onze anderstalige buren in de Euregio.

Zo liepen, net voor de herfstvakantie, acht avontuurlijke en moedige leerlingen uit de richting Marketing & Ondernemen gedurende twee weken stage bij een onderneming in Luik. De leerlingen kregen op deze manier de kans om over de taalgrens beroepservaring op te doen en te proeven van een andere taal en cultuur.

Arbeidsmarkt

“Deze ervaring is een enorme troef voor onze leerlingen, en dit op verschillende vlakken”, aldus Joris Verboven, directeur van Spectrumcollege Campus Lummen. “Het bereidt hen voor op hun toekomstige studie- en beroepskeuze. Het prikkelt belangrijke vaardigheden zoals ondernemingszin, creativiteit en doorzettingsvermogen. Bovendien krijgen onze leerlingen tijdens de stage een belangrijke les in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Daarnaast zal de opgedane ervaring én het door hen getoonde lef om in dit avontuur te stappen, hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk verhogen.”

Spectrumcollege Campus Lummen zet, na afloop van de stage, hun nauwe samenwerking met het bedrijfsleven verder. Dit gebeurt door het organiseren van bedrijfsbezoeken, door het uitnodigen van ondernemers in de klas en door deel te nemen aan het Vlajo-project voor mini-ondernemingen.

Elke Vanherle

Copyright © 2018 Mediahuis. Alle rechten voorbehouden